Extensii firefox pentru web designeri

0 Shares
0
0
0

Web designerii au nevoie de mai multe unelte pentru web design pentru a-si putea desfasura activitatea, asa ca in continuare vom vedea despre ce este vorba.

De prezizat este faptul ca Browserul Firefox este reprezinta in prezent o alegere populara in breasla web designerilor si sunt o multitudine de add-on-uri care pot sa usureze foarte mult munca unui web designer in viata de zi cu zi, iar in continuare vom vedea despre ce este vorba.

Extensia Firefox Web Developer este extrem de importanta pentru web designeri dat fiind faptul ca aceasta contine un pachet necesar de unelte de web design cu foarte multe functionalitati care le sunt de folos designerilor web pentru ca acestia sa isi faca treaba mai eficient.

Se afiseaza ca un toolbar in partea de sus a browserului, si ofera diferite meniuri, cum ar fi de exemplu CSS, Resize si Cookies. Indiferent ca ai nevoie sa inspectezi CSS-ul unei pagini, sau ca vrei sa afli informatii despre o pagina web, sa validezi rapid un design pentru standardele W3C sau chiar si sa masori elemente din design, Web Developer te va ajuta cu siguranta pentru ca mai mult ca sigur va avea o unealta convenabila pentru tine, iar munca ta va fi usurata considerabil.

Firebug este desemenea o alta extensie foarte apreciata de catre web designeri pentru ca le ofera acestora insturmentele si uneltele necesare pentru a putea inspecta si debuggingul unui design web.

Aceasta extensie este ideala pentru ca ajuta designerii sa afle care stiluri CSS afecteaza anumite elemente, si ajuta designerii sa inspecteze modelul obiectului document, pentru a se familiariza cu structura site-ului. Extensia ii ajuta pe acestia sa determine atribute precum culoarea, inaltimea elementelor HTML, latimea acestora sau alte functionalitati.

Measurelt este o extensie care le da designerilor web o rogla pe care o pot folosi in orice pagina web atunci cand acestia trebuie sa masoare elemente. De precizat este aici ca web designul se bazeaza pe adecvarea dimensiunilor elementelor dintr-un site, iar aceasta extensie este foarte valoroasa datorita colectiei de add – on – uri a unui designer web.

Lucrul cu care lucreaza cel mai mult designerii web este culoarea, asa ca instrumentul ColorZilla este foarte important pentru acestia. Aceasta unealta contine un color picker si o unealta eye dropper necesare pentru identificarea cu usurinta a culorilor de pe orice site.

CSS Usage este o extensie pentru Firebug ( asa ca este necesar sa ai instalat Firebug )care iti arata reguli CSS neutilizate si care functioneaza in felul urmator: depisteaza stilurile CSS pe care le folosesti dar si pe cele pe care nu le folosesti si iti arata care elemente pot fi sterse pentru mentinerea curata a codului CSS.

HTML Validator este un alt instrument de care poti avea nevoie pentru ca acesta te ajuta sa scrii un cod HTML bine format. IE Tab 2 este o alta unealta necesara, care te ajuta sa vezi pagina web in Internet Explorer, fara a fi nevoie sa parasesti Firefox.

Asadar, acestea sunt cateva unelte de care poti avea nevoie pentru a putea face web design.

0 Shares
You May Also Like